Akadálymentes változat
Vissza a főoldalra
Pest megyei kistelepülések könyvtárai

Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány

soskut.lap.hu

Helyi hírek

Tisztelt Sóskútiak!

Személyesen többen kérték tőlem is, hogy vizsgáltassuk be a Szabadság téren található kút vízének minőségét. Az alábbi jegyzőkönyv tartalmazza a vizsgálat eredményét. Ebben három érték tér el az ivóvíz minőségétől egyik az ammónium, mely 1,37 mg/l értéket mutatott, az elfogadott maximális 0,5 mg/l helyett. A másik ilyen eredmény az összes keménység, mely 40 mg/l az ivóvíz 50-350 mg/l érték helyett. A harmadik eltérés pedig a vas tartalom, 929 μg/l az ivóvízben elfogadott maximum 200-as értékkel szemben. Mind Önök is olvashatják, bakteorológiailag a víz teljsen mentes. Nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett a víz fogyasztásának pozitív hatásairól, naponta látható, hogy nagyon sokan viszik és fogyasztják ezt a vizet, de ezt mindenki csak saját felelősségére tegye. 

König Ferenc polgármester


Az MFP keretében kapott pályázati támogatás segítségével megépült járdával kapcsolatos közlemény és fotók

A Volánbusz tájékoztatása szerint 2021. június 16-tól menetrend módosítását tervezi bevezetni a 762 Budapest-Biatorbágy-Sóskút vonalon. 

A társaság új járatot közlekedtet minden nap, Biatorbágy autóbusz-forduló megállóhelyről 5:15-kor indul, Sóskút Iskola megállóhelyre 5:25-kor érkezik. Átszállási lehetőség is lesz az új járatról Sóskútról az 5:38-kor Érden át Budapestre közlekedő 722-es járatra.

A Budapest Kelenföldről munkanapokon 5:30-kor Biatorbágy érintésével Sóskútra közlekedő járat kis mértékben csökkentett menetidővel közlekedik.  A mellékletben olvasható a menetrend.
Tájékoztató a kerti növényi hulladékok égetésének a veszélyhelyzet alatt alkalmazandó szabályairól.


Előző Következő