Akadálymentes változat
Vissza a főoldalra
Pest megyei kistelepülések könyvtárai

Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány

soskut.lap.hu

Helyi hírek
Tisztelt Sóskúti Lakosok!

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 3 új játszótérre (Vadász utca, Rét utca, IV. Károly király utca) a térfigyelő kamerák telepítése megtörtént, azok már működnek. Minden mozgást, minden cselekményt rögzítenek, ami a játszótéren belül történik.

Bármilyen probléma esetén, amennyiben szükséges, a kamerafelvételek visszanézhetőek 8 (nyolc) napig, melyre az igényt önkormányzatunknál jelezhetik. A betekintés kérését közösen Önökkel tehetjük meg a rendőrség felé - mivel csak ők nézhetik meg a felvételeket - a személyiségi jogok védelmének figyelembevételével.

Önkormányzat a 2024. június 9. napjára kitűzött önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az Európa Parlament képviselőinek megválasztásával kapcsolatban a választáson indulni kívánó jelöltnek (bejelentett, nyilvántartásba vett) valamint jelölő szervezetnek plakátok kihelyezésével kapcsolatbanA Budapest Környéki Törvényszék döntött a helyi népszavazásra bocsátandó kérdésről. A 105.Kpk.750741/2024/4. sz. alatti végzésében a Helyi Választási Bizottság határozatát megváltoztatta, és a kérdés hitelesítését megtagadta. A végzést 2024. április 8-án 15.00 óra után küldték meg e-mailben. A döntés ellen további jogorvoslatnak helye nincs. A törvényszék végzése ellen a közzététel napját követő 8 napon belül alkotmányjogi panasz nyújtható be. 

A 2013. évi CCXXXVIII. tv. 56. § (4) bekezdése alapján a döntést a helyi választási iroda legkésőbb az átvételt követő munkanapon közzéteszi a honlapján, megjelölve a közzététel napját. A törvényi rendelkezés végrehajtására a bíróság végzését ezúton közzéteszem. A közzététel napja 2024. április 9.

Az alkotmányjogi panaszt a bíróság útján lehet előterjeszteni.  

Megjegyzés a végzés indokolásának (16) pontjával kapcsolatban:

A Helyi Választási Bizottság érdemi álláspontját a döntést megalapozó előterjesztés megküldésével ismertette. 

 

                                                                Dr. Újházi Miklós a HVI vezetőjeA Bayer Construct Zrt. földtani kutatást fog végezni Sóskút, Pusztazámor és Tárnok települések térségében. Elsődleges célja a felszíni geofizikai kutatásnak a főbb földtani képződmények térképezése és szerkezeti vonalak kijelölése, melyeket szeizmikus kutatómódszer alkalmazásával fogunk elvégezni. A mérési program várhatóan 2024. április 2 és 17. között zajlik, de az előre nem látható időjárási viszonyok miatt a mérési kampány befejezése tolódhat.


Előző Következő