Akadálymentes változat
Vissza a főoldalra
Pest megyei kistelepülések könyvtárai

Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány

soskut.lap.hu

Útlezárások - Giro d'Italia, Tour de Hongrie!!!


Tisztelt Sóskúti Lakosok!


Két jeles esemény is zajlik településünk közelében, az egyik a ma délutáni olasz kerékpár körverseny (Giro d’Italia) első szakasza, melynek következtében a délután folyamán a Budapesttől induló kerékpárosok miatt mind a 6-os útvonalat Érdig lezárják, mind pedig az érdi elkerülőt, majd pedig a 7-es út Székesfehérvárra vezető pályáját. 

Aki a délután folyamán ezeket az autóutakat venné igénybe, az készüljön fel a lezárásokra és az óriási torlódásokra. 

A másik esemény a jövő hét folyamán, május 11-én szerdán lesz, ez pedig a magyar kerékpáros körverseny (Tour de Hongrie) lesz, mellyel kapcsolatban útlezárások lesznek, melyek már bennünket is érintenek közvetlenül. 

A körverseny nyomvonala csákvári indulással kezdődik, majd Felcsút-Alcsút-Etyek- Biatorbágy-Herceghalom-Bicske és vissza Felcsútra. Ezt a kört háromszor teszik meg a versenyzők, megközelítőleg óránként egyet (körönként 45 km közeli a táv), majd pedig a harmadik kör után újra Csákvárt érintve székesfehérvári befutó lesz. Délután 14 óra felé érkeznek meg először Biatorbágyra a kerékpárosok, ezért már Sóskúton az alagút előtti körforgalomnál az átmenő teherautó forgalom vissza lesz fordítva, csak a közvetlen Sóskútra érkezők kapnak szabad utat, a személyautóknak is jelezni fogja a rendőrség, hogy Biatorbágyra 13.30 óra után előre láthatólag 16.00-16.30 óra közötti időben nem lehet behajtani. Az útpálya több órára teljesen le lesz zárva. Etyek felé sem lehet menni, teljesen hermetikusan le lesz zárva, még a tömegközlekedési járművek sem mehetnek be. Az 1-es számú főútvonal Biatorbágy és Tatabánya Óváros között hasonlóan le lesz zárva, arra rámenni nem lehet, csak magára az M1-es autópályára.

Aki gyermekét Biatorbágyra viszi vagy Biatorbágyról Sóskútra jár a gyermekével, azok ezen időpontban nem közlekedhetnek az úton. 

Részletesebb tájékoztatások az interneten találhatóak:

https://www.tourdehongrie.hu/hirek/ime-a-2022-es-tour-de-hongrie-utvonala


https://bringazas.hu/hirek/giro-ditalia/itt-a-2022-es-giro-d-italia-magyarorszagi-utvonala-terkeppel-idopontokkal/


Sóskút, 2022. május 6.

Tisztelettel:

 König Ferenc

 polgármester