Akadálymentes változat
Vissza a főoldalra
Pest megyei kistelepülések könyvtárai

Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány

soskut.lap.hu

Tájékoztató a szennyvízcsatorna beruházás érdekeltségi hozzájárulásának megfizetéséről új ingatlantulajdonosok részére


Tárgy: Tájékoztató a szennyvízcsatorna beruházás érdekeltségi hozzájárulásának megfizetéséről új ingatlantulajdonosok részére

 

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben érdekelt ingatlanát a Társulat megalakulását követően, 2009.03.05. után vásárolta , a szennyvízcsatorna beruházáshoz szükséges érdekeltségi hozzájárulását a következő lehetőségek közül választva teljesítheti:

1.       Egy összegben vagy két egyenlő részletben, ebben az esetben az érdekeltségi hozzájárulás összege 295.000,- Ft/érdekeltségi egység, amennyiben annak befizetését teljesíti 2015.04.10-ig. Ezen a határidőn túlmenően az egyösszegű befizetés összege 310.000,-Ft/érdekeltségi egység 2015.12.31-ig történő befizetés esetén, majd évente kamattal növelt összeget kellene befizetni.

 

2.       A 2013. március 25-i Küldöttgyűlés 4/2013 sz. határozata alapján, egyenlő havi részletekben is teljesíthető az érdekeltségi hozzájárulás ebben az esetben az érdekeltségi hozzájárulás összege 297.000 Ft/érdekeltségi egység. A havi részlet mértéke 4.950,- forint/érdekeltség, a havi befizetések határideje minden hónap 10-e. Ebben az esetben, a 2013. június és 2015. február közötti időszakra vonatkozóan, az egy összegben befizetendő érdekeltségi hozzájárulás összege (21hónap * 4950,- ft) 103.950,- Ft., azaz egyszázháromezer kilencszázötven Ft., melyet az ingatlanvásárlást követően 30 napon belül kell teljesíteni a Társulat alábbiakban megadott bankszámlájára (haladék 2015.04.10-ig van!). Ezt követően pedig havonta 4.950,- ft. fizetendő.  Fizetési emlékeztetőt a Társulat nem küld, minden év második negyedévében küld ki egyenlegközlőt és fizetési felszólítást a hátralékos befizetők részére.

A teljes érdekeltségi hozzájárulás befizetésének határideje ebben az esetben, 2018. június 10.

Amennyiben a vásárolt ingatlan előző tulajdonosa rendelkezett Fundamenta LTP szerződéssel és kérelmezte a Társulatnál a szerződés megszüntetését, a Társulat bankszámlájára a Fundamenta Zrt. visszautalja a szerződés aktuális egyenlegét, állami támogatás nélkül. A visszautalt összeggel csökken a befizetendő érdekeltségi hozzájárulása a csatorna beruházás megvalósításához. A Fundamenta által visszautalásra kerülő összeget, a következő évi egyenlegközlő tartalmazni fogja.

 

Kérjük, az ingatlan adásvételi szerződésének egy másolt példányát szíveskedjen eljuttatni a Társulat címére, amennyiben ezt még nem tette meg.

Kérjük, szíveskedjen jelezni a fejlécben megadott elérhetőségek bármelyikén, hogy melyik módozat szerint kívánja teljesíteni az érdekeltségi hozzájárulását a szennyvíz csatorna kivitelezéséhez.

Amennyiben kérdése van az érdekeltségi hozzájárulás teljesítésével kapcsolatban, készséggel állunk rendelkezésére a fejlécben megadott elérhetőségeken. A csatorna beruházás kivitelezésével, munkálataival kapcsolatban az Önkormányzat alábbi telefonszámán kaphat felvilágosítást: 23/560 560.

 

Az érdekeltségi hozzájárulás átutalásához szükséges a Sóskúti Víziközmű-társulat számlaszáma, amely a következő: 64800066-10602809 (Érd és Vidéke Takarékszövetkezet Sóskúti kirendeltsége), készpénzes befizetését az Érd és Vidéke Takarékszövetkezet Sóskúti kirendeltségén teljesítheti.

Befizetéskor kérjük  szíveskedjen feltüntetni a megjegyzés rovatban annak az ingatlannak a helyrajzi számát és pontos címét, amelyre tekintettel az érdekeltségi hozzájárulást teljesíti.

Az érdekeltségi hozzájárulás meg nem fizetése esetén az érintett ingatlannak ugyan meg lesz a rákötési lehetősége, de nem lesz engedélyezve a rákötés. A jelenlegi jogszabályok alapján azon ingatlanok tekintetében, amelyeknek lehetősége van közüzemi szennyvízcsatorna hálózatra csatlakozni, de a tulajdonos azt nem valósítja meg, jogszabályban rögzített nagyságú talajterhelési díjat kell megfizetni évente. Az önkormányzat a talajterhelési díj megfizetésétől csak akkor tekinthet el, amennyiben az ingatlan éves vízfogyasztásából meghatározott mennyiségű szennyvíz elszállításáról számlát tud felmutatni a tulajdonos.

Közreműködését a csatornázási program megvalósításához előre is köszönjük!

Sóskút, 2015. március 4.

 

Tisztelettel:     

Jónás József

 

a Sóskúti Víziközmű-társulat Intéző Bizottságának elnöke