Akadálymentes változat
Vissza a főoldalra
Pest megyei kistelepülések könyvtárai

Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány

soskut.lap.hu

Még lehet kerti hulladékot égetni

Tájékoztató a kerti növényi hulladékok égetésének a veszélyhelyzet alatt alkalmazandó szabályairól.


A veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó, levegőminőséggel összefüggő szabályokról szóló 549/2020. (XII.2.) kormányrendelet alapján a veszélyhelyzet megszűnéséig (jelen állás szerint még hónapokig) továbbra is ,,a települési önkormányzat képviselő-testületének hatáskörébe tartozik a háztartási tevékenységgel okozott légszennyezésre vonatkozó egyes sajátos, avar és kerti hulladék égetésre vonatkozó szabályok rendelettel történő megállapítása".

Sóskúton a 2020. november 4.-én életbe lépett veszélyhelyzet alatt még nem került sor az égetést megengedő önkormányzati rendelet visszavonására. Az jelenleg még továbbra is hatályos. Vagyis Sóskút közigazgatási területén lehetőség van az avar és kerti zöldhulladék égetésére meghatározott napokon. Az 5/2015.(III.25.) önkormányzati rendelet olvasható honlapunkon a helyi hírek között, valamint a nemzeti jogtárban (www.njt.hu).

Azaz Sóskúton SZÁRAZ KERTI HULLADÉK égethető a lakott belterületen kedden és csütörtökön 12.00-20.00 óra között, a többi területen kedden és csütörtökön 7.00-18.00 óra között, szombaton 7.00-14.00 óra között. 

Azaz, aki a megadott időpontokban éget száraz növényi hulladékot, az nem követ el szabálysértést!

 

                                                                 Dr. Újházi Miklós jegyző