Helyi hírek

A Sóskúton lakó, 45-65 év közötti asszonyok, akik utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt 2 év, névre szóló meghívót kapnak mammográfiás szűrővizsgálatra. A vizsgálat helyszíne a dr. Romics László Egészégügyi Intézmény, a vizsgálat díjmentesen vehető igénybe.A veszélyhelyzet ideje alatt is Simon György intézi az Érdi Járási Hivatal hatáskörébe tartozó ügyeket, a veszélyhelyzet ideje alatt megváltozott módon és időben.  


A veszélyhelyzet miatt április 1. szerdától visszavonásig tilos a kerti hulladék égetése Sóskút teljes közigazgatási területén, azaz külterületen és belterületen egyaránt. Sem a szabadban, sem tüzelőberendezésben nem lehet avart, vagy más kerti hulladékot égetni. Sajnos még mindig nagyon sokan vannak, akik próbálják ugyanúgy élni a mindennapjaikat a jelenlegi körülmények között, mintha semmi nem változott volna, pedig, mint a napi híradásokból tudhatják, hogy a veszélyhelyzet folyamatosan súlyosbodik.

A leghatékonyabb védekezés, hogy a személyes találkozások számát, lehetőségét a teljes minimumra kell csökkentenünk. Vagyis kerülni kellene azokat a helyszíneket, ahol a találkozások lehetségesek, de nem feltétlenül szükségesek!

Úgy tűnik sajnos, hogy az emberek egy része nehezen tud önmérsékletet gyakorolni, így a mai napon döntést kellett hozni a gyermek és felnőtt játszótér és a kosárlabda pálya lezárásáról. A polgármester úr intézkedésének célja, hogy ezzel is védjük a legkisebbeket és a rájuk felügyelő felnőtteket.

Tudatában vagyunk annak, hogy a családok különösen nehéz helyzetbe kerültek, hiszen kisgyermekeik otthon vannak valamelyik szülővel, az iskoláskorúak szintén az óvintézkedésként bevezetett digitális oktatás miatt. Nem könnyű a gyermekeket arra késztetni, hogy maradjanak a négy fal között. Szerencsére Sóskút falu, szinte minden család kertes házban él, így a gyermekek szabad levegőn is tudnak tartózkodni. Amíg nincs központi korlátozás, addig a lehetőség van sétára, kirándulásra valahol a természetben, távol az emberi  érintkezések eshetőségétől.  Aki tud és teheti, maradjon otthon, s csak a szükséges bevásárlás miatt hagyja el otthonát! Kerülje a közösségben étkezést, a közösségi találkozást és tevékenységet!

            

                                                                                      dr. Újházi Miklós                                                       


  Következő