Helyi hírek

A veszélyhelyzet miatt április 1. szerdától visszavonásig tilos a kerti hulladék égetése Sóskút teljes közigazgatási területén, azaz külterületen és belterületen egyaránt. Sem a szabadban, sem tüzelőberendezésben nem lehet avart, vagy más kerti hulladékot égetni. Sajnos még mindig nagyon sokan vannak, akik próbálják ugyanúgy élni a mindennapjaikat a jelenlegi körülmények között, mintha semmi nem változott volna, pedig, mint a napi híradásokból tudhatják, hogy a veszélyhelyzet folyamatosan súlyosbodik.

A leghatékonyabb védekezés, hogy a személyes találkozások számát, lehetőségét a teljes minimumra kell csökkentenünk. Vagyis kerülni kellene azokat a helyszíneket, ahol a találkozások lehetségesek, de nem feltétlenül szükségesek!

Úgy tűnik sajnos, hogy az emberek egy része nehezen tud önmérsékletet gyakorolni, így a mai napon döntést kellett hozni a gyermek és felnőtt játszótér és a kosárlabda pálya lezárásáról. A polgármester úr intézkedésének célja, hogy ezzel is védjük a legkisebbeket és a rájuk felügyelő felnőtteket.

Tudatában vagyunk annak, hogy a családok különösen nehéz helyzetbe kerültek, hiszen kisgyermekeik otthon vannak valamelyik szülővel, az iskoláskorúak szintén az óvintézkedésként bevezetett digitális oktatás miatt. Nem könnyű a gyermekeket arra késztetni, hogy maradjanak a négy fal között. Szerencsére Sóskút falu, szinte minden család kertes házban él, így a gyermekek szabad levegőn is tudnak tartózkodni. Amíg nincs központi korlátozás, addig a lehetőség van sétára, kirándulásra valahol a természetben, távol az emberi  érintkezések eshetőségétől.  Aki tud és teheti, maradjon otthon, s csak a szükséges bevásárlás miatt hagyja el otthonát! Kerülje a közösségben étkezést, a közösségi találkozást és tevékenységet!

            

                                                                                      dr. Újházi Miklós                                                       Az ÉTV Kft. kér minden fogyasztót, hogy ne húzzanak le a WC-n és ne dobjanak be a csatorna tisztítóaknába dugulást okozó anyagokat (maszkot, védőkesztyűt, fertőtlenítő kendőket stb.)  


A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége a Belügyminisztériummal együttműködve összeállított egy tájékoztatót az elrendelt veszélyhelyzettel kapcsolatos intézkedésekről, tudnivalókról. A tájékoztató anyagban olvashatók jogszabályok, tájékoztatók, kérdések, válaszok. 

                                                                                        Dr. Újházi Miklós jegyző

 


  Következő